Nultý ročník

Co je to nultý ročník?

Nultý ročník, v angličtine zvaný "foundation", je v UK navrhnutý tak, aby překlenul mezeru mezi Tvými současnými znalostmi a kvalifikacemi a těmi potřebnými pro přijetí na bakalařské studium. Nultý ročník má v angličtině mnoho jmen, jako například již zmíněné foundation nebo také preparation course či pathway. Jeho cílem je doplnit jak Tvé dosavadní jazykové znalosti, tak i akademické dovednosti. Slouží hlavně mezinárodním studentům, kteří jsou zvyklí na jiný způsob výuky, neví jak psát akademické práce nebo by se jen chtěli v tomhle směru zlepšit před samotným začátekem studia. 

CRIC, college založená pod Anglia Ruskin University v Cambridge nabízí také speciální typ nultého ročníku zvaný 1+1. Zatímco během klasického nultého ročníku probíráš odborné předměty spolu s akademickou a jazykovou přípravou, během 1+1 to máš pěkně oddělené. V prvním semestru se soustředíš jenom na vylepšní Tvé angličtiny, teprve ve druhém semestru se zameříš na vylepšovaní Tvých "academic skills". 

Pokud Tě tenhle přístup zaujal, můžeš si CRIC prohlédnout tady.

Jaké jsou výhody nultého ročníku?

  • Zvýšená šance na přijetí

Nároky na přijetí do nultého ročníku jsou většinou nižší, než přímo do prvního, ať už se jedná o akademické nebo jazykové dovednosti.

  • Menší kulturní šok

Vhupnout přímo do cizího vzdělávacího systému, kde na každé eseji záleží, může být pro některé studenty trochu děsivá představa. Proto dostaneš během nultého ročníku větší podporu ze strany učitelů a univerzitných pracovníků.

  • Vylepšení jazyka před nástupem na bakaláře

Pokud v odborných předmětem vynikáš, ale Tvá angličtina je slabší, než by jsi potřeboval/a, nultý ročník je pro Tebe tá správna volba!

  • Automatický postup do bakalářského programu

Pokud chceš v bakalářském programu pokračovat na té stejné univerzitě, na které jsi absolvoval/a nultý ročník, nemusíš si znovu podávat přihlášku - do prvního ročníku postoupíš automaticky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace