Praktické informace ke studiu v Anglii

Po příchodu do Anglie si budeš muset zařídit pár formalit

1

Povolení k pobytu

2

Rezidenční kartičku

3

Zdravotní pojištení / NIN (National Insurance Number)

Povolení k pobytu

Občané EU ke studiu v Anglii nepotřebují žádná víza. V případě, že jsi obrdžel papír o přijetí na školu, po příchodu do Anglie si musíš zažádat o povolení k pobytu.

Co potřebuješ k tomuto povolení?

  • Potvrzení o přijetí ke studiu na anglické škole
  • Cestovní doklad (pas anebo občanský průkaz)
  • Evropskou kartu zdravotního pojištění od české zdravotní pojišťovny
  • Vyplněnou žádost o povolení k pobytu
  • 2x fotografii pasového formátu

Residence Card 

Pokud plánuješ studovat v Anglii, je potřebné si zažádat o rezidentskou kartičku, která Ti bude platit celých 5 let. Poplatek za jeji vyřízení stojí 65 GBP. 

Co je potřeba k jeho získání?

  • Potvrzení o povolení k pobytu
  • Fotku pasového formátu
  • Platný pas nebo občanský průkaz
  • 65 GBP
  • Kopii pasu nebo občanského průkazu rodinného příslušníka 

Zdravotní pojištění

Jako student EU získaváš v Anglii právo na zdravotní ošetření (je potřebné mít Evropskou zdravotní kartičku). Pokud však začneš při studiu pracovat, je potřebné si založit National Insurance Number, za kterou bude platit tvůj zaměstnavatel.

Co je potřeba k jeho získání?

  • Povolení k pobytu
  • Pracovní smlouvu
  • Rodný list
  • Řidičský průkaz (pokuď máš)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace